Vereniging van Eigenaren

Als een gebouw door middel van een splitsingsakte wordt gesplitst in appartementen die los verkocht kunnen worden, moet er een vereniging van eigenaars opgericht worden. De eigenaren van de appartementen zijn automatisch (‘van rechtswege’) lid van die vereniging.

De eigenaren gezamenlijk vormen van rechtswege de Vereniging van Eigenaars (vaak afgekort tot “VvE”). Dit betekent dat men door de koop van het appartement automatisch lid wordt en dus niet het lidmaatschap kan weigeren of opzeggen. Het doel van de VvE is het behartigen van de gemeenschappelijke belangen van de eigenaars van de appartementsrechten. Hieronder valt met name het onderhoud van de gemeenschappelijke zaken. Welke zaken dit zijn, staat beschreven in de splitsingsakte.

Als koper van een appartement en lid van een VvE krijgt u te maken met twee organen: het bestuur en de algemene ledenvergadering. In tegenstelling tot andere verenigingen bestaat het bestuur vaak uit een professionele beheerder.

“Het is erg fijn om een goede relatie met je buren te hebben…”

Er zijn maar weinig onderwerpen die sneller tot ruzie leiden dan geld. Verwijten van gaten in handen of juist te controlerend met geld omgaan veranderen een onschuldig gesprek in een gigantische ruzie. Onderhoud kost altijd geld, maar door goed onderhoud aan uw gebouw wordt uw onroerend goed in perfecte conditie gehouden, en wordt er bijgedragen aan optimaal comfort en gebruik. Bovendien is goed onderhoud essentieel voor het behoud van de waarde. Kortom: door gebruik te maken van Findex Vastgoedbeheer als uw VvE-beheerder weet u zeker dat een gebouw, groot of klein, zijn waarde behoudt of zelfs verbetert. Graag begeleiden we u met bereiken van een kwalitatief goede en gezonde VvE, om zo de balans tussen zakelijk en prive te optimaliseren en u te helpen met wat u wilt en bereiken als VvE. Wanneer start u met VvE-beheer van Findex Vastgoedbeheer? Meer informatie.