Skip to main content

Woning & onderhoud

De huurder en verhuurder zijn beide verantwoordelijk voor verschillende reparaties en herstellingen aan de woning. U bent als huurder ingevolge de wet en uw huurovereenkomst verplicht tot het verrichten van kleine herstellingen aan en in de gehuurde woning. In het ‘Besluit Kleine herstellingen’ kunt u precies terugvinden waar u als huurder verantwoordelijk voor bent, voor meer informatie kunt u hier terecht.

Om u op weg te helpen heeft u een document met betrekking tot reparatie verantwoordelijkheden bij uw huurcontract ontvangen. Daarnaast is Findex Vastgoedbeheer verplicht om overige gebreken aan de woning te verhelpen, tenzij dit onmogelijk is of uitgaven vereist die in de gegeven omstandigheden redelijkerwijs niet van ons zijn te vergen.

Verstoppingen

Als huurder bent u zelf verantwoordelijk voor het onderhoud en ontstoppen van de binnen rioleringen en afvoerleidingen, dat wil zeggen wanneer u te maken krijgt met een verstopping door uw eigen toedoen, Findex Vastgoedbeheer hier niet verantwoordelijk voor is. In geval van een verstopte afvoerleidingen of binnen rioleringen kunt u contact op nemen met een ontstoppingsdienst.

Cv-storing

Heeft u problemen met uw cv-ketel dan kunt u rechtstreeks contact opnemen met onze vaste installateur. Raadpleeg, indien aanwezig, de informatie sticker op de cv-ketel en hou de zichtbare storingscode bij de hand. Meld storingen direct bij de Warmte Groep op werkdagen tussen 8.30 en 16.00 via telefoonnummer 085-4016209.

Contact bij calamiteiten

Op werkdagen van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur neemt u telefonisch contact met ons op via +31 (0)85 041 0155 of u kunt een mail sturen naar info@findexvastgoedbeheer.nl. Belt u buiten openingstijden? Dan kunnen er extra kosten aan het gesprek verbonden zijn.

Belangrijk om te weten

Wanneer blijkt dat de betreffende reparatie geen urgentie betrof, de extra kosten aan u worden doorberekend. Daarnaast is het belangrijk te vermelden dat wanneer de reparatie onder huurders verantwoordelijkheid valt de gehele factuur aan u wordt doorberekend.